Haflingerji blesteli na vodenem jahanju

Letos smo se dvakrat zapored udeležili tekmovanja v vodenem jahanju. Od tekme do tekme je bilo prijavljenih več jahačev in haflingerjev in vselej so blesteli in zasedli zavidljive uvrstitve. Dokazali smo, da so zlati konji z zlatim srcem odlični za otroke, ki so šele začeli svojo pot na konjeniških tekmovanjih kot tudi za tekmovalce, ki le tega že dobro poznajo. 

Preberi več

Delovni test za žrebce, kobile in kastrate

Zbiramo prijave za delovni test v vpregi in pod sedlom za kobile, kastrate in žrebce. Test bo 29. oktobra. 2016

Letos bosta test opravljala dva potencialna kandidata za plemenskega žrebca, ki sta dosegla zadostno število točk na ocenjevanju:

Wallenstein (Wienerart x Venezia/New Look)     slika    slika

Willjem (Wallando x Violetta/ Alpenstern)    slika    slika

Več

1. Centralno ocenjevanje žrebic (11.junij 2016)

11. junija 2016 je na kmetiji Vidmar potekalo prvo centralno ocenjevanje 3 in 4-letnih žrebic, ki še niso bile sprejete v rodovniško knjigo. Poleg vseh ocenjevalcev za haflinško pasmo iz VF so prišli tudi svetovno znani sodniki iz sosednje Avstrije. Vse žrebice so bile pozitivno ocenjene, in vsi smo lahko videli napredek v reji. Poleg tega so mednarodnimi sodniki primerjali slovensko rejo z rejo iz izvorne kobilarne Ebbs. Tako so rejci in gledalci poleg osnovnega ocenjevanja prisluhnili še predavanju. Pester spremljevalni program ni pustil ravnodušnega prav nikogar; štiri-vprega haflinških kobil, jahanje za otroke in možnost vožnje s kočijo si je marsikdo utrl v spomin za vselej.

Več