sobota, 8. oktober 2022
Center konjeniškega športa Lopata, Celje


V soboto, 8. oktobra 2022, je v Centru konjeniškega športa na Lopati potekalo letno licenciranje žrebcev letnika 2020. Prestavljenih je bilo 5 mladih žrebcev, od tega 1 žrebec, ki je v privatni lasti.


Žrebci v lasti združenja se že nekaj let vzrejajo v žrebetišču  Andreja Gregoriča na Gmajni, kjer so poleg letnika 2020 tudi bodoči plemenjaki rojeni v letu 2021. Andrej s svojo družino izredno lepo skrbi za žrebce, kar se je videlo na njihovi kondiciji in socializiranosti.


Strokovno komisijo so sestavljali sodnik iz sosednje avstrijske koroške inž. Manfred Lientschnig ter David Gazvoda, Primož Kokovica in Jože Štrubelj. Pred licenciranjem, so se žrebci pregledali in izmerili ter se predstavili komisiji.

Za pridobitev dokončne ocene sta se predstavila še žrebev Bronx-Star, ki plemeni na pripustni postaji Mirana Strniše in žrebec Monaco, ki plemeni na pripustni postaji Jožeta Vidmarja. 

Katalog - Licenciranje in razstava žrebet 2022

Mladi Žrebci

Prvak letošnjega licenciranja z oceno 7,63  je postal žrebec APOLLO STAR, potomec avstrijskega žrebca Actrosa in kobile Lune (m.oče Amerigo). Rejec žrebca je Tadej Oberstar iz Dola pri Ljubljani. 

Prvi spremljevalec je z oceno 7,50  postal žrebec ARMAGEDON STAR, prav tako potomec žrebca Actrosa in kobile Glanzlicht (m.oče Woodland). Tudi ta žrebec se je rodil v hlevu Tadeja Oberstarja iz Dola pri Ljubljani.

3. mesto je z oceno 7,41  zasedel žrebec APHELIOS ROYAL. Tudi ta žrebec je potomec avstrijskega žrebca Actrosa in kobile Cime (m.oče Weltbild). Rejec je Alojz Klopčič in lastnica Nika Klopčič iz Moravč. 

NIG-NORD

oče: Nig-Nog, mati: Gili

rejec: David Debeljak, 4223 Poljane nad Škofjo Loko

SEZUAN

oče: Slez, mati: Blinda

rejec: Stanko Homar, 1225 Lukovica

STAREJŠI ŽRebci

BRONX-STAR

oče: Blickfang, mati: Lonarda

rejec: Tadej Oberstar, 1262 Dol pri Ljubljani

oskrbnik: Miran Strniša, 1434 Loka pri Zidanem Mostu

MONACO

oče: Majus, mati: Winda

rejec: Ivan Cvelbar, 8250 Brežice

oskrbnik: Jože Vidmar, 1000 Ljubljana

Rezultati licenciranja 2022